ΘΕΜΑ 14ον : Ο ΤΡΥΓΟΣ !

altaltalt

ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΛΑΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ , ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ !

altaltaltdionysos1lr9.jpgalt

Η ΑΜΠΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΕΙΣ Η ΠΡΩΤΗ "ΚΟΨΙΑ" ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΚΑΡΠΟΥ , ΠΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

altalt


Ο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ , ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΥΠΕΡΥΦΑΝΕΥΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ & ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΛΑΔΕΜΕΝΟ , ΒΟΤΑΝΙΣΜΕΝΟ & ΟΡΓΩΜΕΝΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ . 


altaltabelourgos.jpg


ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ , Ο ΤΡΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ !


altaltalt

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΟΙ & ΟΙ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΡΥΓΗΤΑΔΕΣ , ΦΩΝΕΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !

altaltaltalt

ΤΡΥΓΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ , ΣΕ ΚΟΦΙΝΕΣ & ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΜΟΥΣΤΟ !


assets_LARGE_t_420_98976.jpgaltaltΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΜΠΕΛΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ , ΕΡΙΧΝΑΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ "ΛΙΝΟ" (ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΣΤΕΡΝΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Η ΖΥΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ) 

.alt

altalt


ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΜΟΥΣΤΟΣ , ΠΑΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΣΟΒΑΡΕΛΑ , ΤΑ "ΒΑΓΕΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΣΙ !

altaltalt

alt


ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΩΣΕΙ , ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΓΕΝΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ....

alt

ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ ..... ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΡΑΣΙ !altalt


ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ .....ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!


ΘΕΜΑ 13ον : ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)sourou9.jpg


lihnisma.gif


ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΡΙΣΜΑ , ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΙΧΝΙΣΜΑ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΥΡΟ) , ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ !

1227820677_189_nor_102old.jpg

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΡΙΣΤΙΚΟ !

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΚΤΕΡ , ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΘΕΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΝΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ .

1227820384_189_big_101old_big.jpgDSCN1692.JPGgikas1a.jpg

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΤΑΝ Η ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ (Η Πατόζα) , ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΚΤΕΡ !

assets_LARGE_t_420_1440977_type11104.jpg

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΑΦΟΥ ΘΕΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ , ΜΕΤΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ Ή ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΚΤΕΡ Ή ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ , ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ .

assets_LARGE_t_420_1440975_type11495.jpgteyxos_36_clip_image002_0006.jpg

ΕΚΕΙ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ (ΠΑΤΟΖΑ) ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΤΟΥΣ . ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΟΧΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΣΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ (ΕΙΔΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ) , ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ .

SEL%2055b.jpg

ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ , ΥΠΗΡΧΑΝ 2-3 ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΚΟΒΑΝ ΤΟ ΔΕΜΕΝΟ ΔΕΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ  ΟΠΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΥΘΜΟ . ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ 3-4 ΣΥΛΟ ΠΟΥ ΕΔΕΝΑΝ ΤΑ ΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ , ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΑΧΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ. 

29_jpg.jpgc.jpg


ΥΠΗΡΧΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΘΙΜΟ , ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΣΕΙ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ , Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗΓΑΝΉΤΕΣ(ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟΥ ΛΟΥΚΟΥΜΑ) Ή ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ (ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ) ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΜΕΛΙ Ή ΖΑΧΑΡΗ Ή ΠΕΤΙΜΕΖΙ . ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ , ΚΑΙ ΚΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ Ή ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΟΣΟΥΣ ΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ . ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΩΝΙΣΜΑΤΑ ....ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!  


Mat3_1352008_152_891.jpgcombine.jpg

ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ ΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ 'Η "ΚΟΜΠΙΝΕΣ" !

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ - Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ε Ι Ο -  ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ . ΣΩΣΤΟ ΘΗΡΙΟ !!!

308phot04.jpg


ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΖΕΥΑΝ ΠΩΣ ΘΕΡΙΖΕ ΟΜΟΙΟΡΦΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ !

 ΕΝΩ ΕΠΑΝΩ ΗΣΑΝ 1-2 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΣΕ ΣΑΚΙΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ , ΤΑ ΕΔΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ , ΑΥΤΟ ΧΩΡΑΓΕ ΜΕΧΡΙ 7-8 ΣΑΚΙΑ , ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΧΙΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΣΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΖΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΣΑΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ . ΜΕΤΑ  ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΡΟΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΕΤΙΑ (ΦΥΛΛΑ) ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ , ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΕ ΕΠΑΝΩ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ . 

308phot03.jpg


ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΜΕ ΣΥΛΟ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ . ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΜΕΣΑ , ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ . ΘΕΜΑ 12ον : ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

dl_01.jpg786px-WheatPennsylvania1943.jpg


ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΙΤΑΡΙ ΘΕΡΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΜΑΤΙΑ ....


parado9.jpgHarvest.jpggeorgia7.png


ΦΩΡΤΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ Ή ΣΕ ΚΑΡΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ !

l_410711.jpgΤΑ ΑΛΩΝΙΑ , ΗΣΑΝ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ , ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ . 

kalivi3.jpg


ΣΥΝΗΘΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΛΩΝΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΒΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ (ΦΤΑΡΙΑ , ΔΙΚΡΙΑΝΙΑ , ΝΤΟΥΓΕΝΙ) .


DSC00496.JPG119418492113818300.jpg

ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΒΟΥΝΩΝ , ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕ ΠΕΖΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΟ ΤΟ ΑΛΩΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ . ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΗΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΟΪ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΓΓΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΩΝΙ !


IMG_0028_thumb[4].jpg%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B9.jpg


ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΑΦΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ ΤΟΥΣ , ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΑΝ ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΕΜΑΤΙΑ !


%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1+2.jpgalonisma.jpg

ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΛΩΝΙ , ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ ΣΤΥΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ , ΕΔΕΝΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΟ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΥΛΟΣ , ΚΑΘΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΤΣΙΚΙ ΤΟΥ , ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ . 

untitled.bmp

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ , ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ , ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΦΤΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΡΙΑΝΙΑ , ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΤΑ ΣΤΑΧΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ . 

sourou9.jpg

ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΛΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ . ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΩΝΙΣΜΑ , ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΣΙΤΑΡΙ & ΑΧΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΤΙΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ . ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΑΝΑ ΕΣΤΡΩΝΑΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΤΟ ΑΛΩΝΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑΦΙΑ ΤΟΥΣ .aloni,%20palaiomonastiro%20trikalon%201962.jpglihnisma.gifsummer2.jpg

ΑΦΟΥ ΠΙΑ ΤΕΛΙΩΝΕ ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ , ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΝ ΣΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΧΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ . ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ . ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΥΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΣΑΕΙ ΑΕΡΑΣ , ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΑΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΧΝΙΣΟΥΝ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΟΙΜΟΣΑΝΕ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΑΕΡΑΚΙ ΝΑ ΛΥΧΝΙΣΟΥ !SEL%2048b.jpg3651b4943b155dcef4cef29f0544fdf6b4d5751c.jpg

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ & ΕΠΙΜΟΝΗ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ! 


sitari.jpggrain.jpgmini165.jpg

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ....ΤΟ ΚΑΣΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ !ΘΕΜΑ 11ον : ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ !

     ph12b.jpgHarvest.jpg

ΘΕΡΟΣ , Η ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !

Orgwma-1939-Meg_X__1.jpg 20.jpg                  

ΚΑΘΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ , ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΓΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ !

wheat_nyitokep.jpgwheat.jpg

 Η ΘΕΑ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ , ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΤΟΥ , ΑΓΝΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ! . ΜΕΤΑ ΗΣΥΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΙΣΤΗ , Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ  ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΙΤΑΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΘΑ ΛΑΜΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ !

142829b3379805f66b1156d21f8cd324a7f4abcd.jpg WheatFieldtbn050701-730243.jpg    

Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΣΙΤΑΡΙΑ , ΚΡΙΘΑΡΙΑ , ΒΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΙΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ , ΟΙ ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥΣ .

3-flowers-in-wheat-field.jpg   DSC00496.JPG

 ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ . 

 derpania.jpgsitira_lemonakis.jpg

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΡΕΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΡΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΩΝΙΖΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ... ΤΟΝ ΘΕΡΟ !

untitled.bmp wheat_harvesting_m.jpg georgia11.png

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΘΕΡΟΣ , Ο ΚΑΜΠΟΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟ , ΦΩΝΕΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ !

.untitled.bmpThERISMOS_1956.jpg

ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ . ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΜΕΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΩΣΑΝΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΩΘΟΥΝ ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΡΙΣΜΟ , ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ , ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ , ΙΤΙΑ Ή ΛΕΥΚΑ . ΜΕΤΑ ΞΑΠΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΕΩΣ ΤΙΣ 3) , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥΡΟΥΠΩΣΕΙ ΚΑΛΑ !

is7-7809.jpgBreugel-harvesters.jpg Wheat_field.jpg

ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Ο ΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑΦΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ , ΟΛΑ ΗΣΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ , ΤΟ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΕΥΔΟΜΑΔΑ !

786px-WheatPennsylvania1943.jpg parado9.jpg
ΘΕΜΑ 10ον : ΔΡΑΓΆΤΗΣ Ή ΑΓΡΟΦΎΛΑΚΑΣ !

1_180x114.jpgsos.jpgalt

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ , ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ "ΔΡΑΓΑΤΗ" , ΔΡΑΓΑΤΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ , ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ! , ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΥΛΑΓΕ ΤΙΣ "ΔΡΑΓΑΤΕΣ" ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ !

agrofilakas.png  agrofylakas.jpg             

ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ , ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Ή ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ Ή ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΑΚΟ ΤΟΥ . ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ , ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ Ή ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΙΑΣ Ο ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ , Η ΣΥΡΙΧΤΡΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ !

8a.jpg getImage.jpg           

ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΠΟΣΙΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ , ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΑΣ "ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΑΝΕ ΣΕ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ !

normal_earinh_synaxis_3.jpg c__1236253012.jpg         

ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΡΧΙΖΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ . ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ (ΚΛΕΒΑΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ , ΛΥΝΑΜΕ ΤΑ ΣΧΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ , ΚΟΒΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ) ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ "ΜΠΕΡΤΑΧΙ" , ΟΠΟΙΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΑΝΕ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΜΠΕΡΝΤΑΧΙ" , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΑΜΕ , ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ....ΠΑΙΔΙΑ !

untitled.bmp 6120_2b.jpg       

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ , ΗΤΑΝ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ! , ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ , ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ , ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ . ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ , ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΑΖΗΜΙΩΤΟ" ΒΕΒΑΙΑ , ΣΥΜΦΙΛΙΩΝΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ !

agro-filaki.pngshowImage.jpg

Η ΠΑΛΙΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ , ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΓΗΘΗΚΕ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ , ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ !

    pegasus_LARGE_t_4963_pEth20050701_600_type11495.jpg assetslarget42068109zs3.jpg 


ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ , ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ , ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ !

agrofylakas2.jpg

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΕΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ , ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ! 

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ...ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ! , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ !


ΘΕΜΑ 9ον : Ο ΚΟΥΡΕΑΣ !

kallopismoi_komi_tb.jpgpage162_1.jpgh_wraia_toy_koyrea.jpg

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ & ΠΑΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ , ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ !


koureas1.jpg 3272472352_a467b39d70.jpg

ΘΥΜΑΜΑΙ , ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ) , ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΨΙΛΗ" ΜΗΧΑΝΗ , ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ . ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ , ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ "ΓΟΥΛΙ" !


kour_1.jpg DSC01447.JPG           

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ . ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ "ΠΡΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ" ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ & ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ  Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ "ΞΙΝΟ" ΤΟ ΓΕΛΙΟ !

Clipboard.jpg %CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82.jpg           

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΥΡΕΙΟ , ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΕΥΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ Ή ΕΞΩ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ , ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΥΟΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΥΝΕΦΟ , ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΟΥΡΕΥΑΝΕ ΤΟΤΕ , ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !

DSCN1263a.jpg 3324785399_9f0df528e4.jpg         

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ , ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ , ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΗΤΑΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ , ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ , ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ "ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ !

PATERAKHS3.jpgpict41l.jpg

 ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΕΥΑΝ ΑΠΙΘΑΝΑ , ΣΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΟΛΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΟΥ , ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΟΓΟΔΙΑΡΟΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ , ΑΣΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΡΤΥΡΙΟ" ΑΥΤΟ ! 

260102451_86e446cb08.jpg 94-foto02.jpg     alt

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΚΑ ΚΟΥΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ "ΠΡΟΦΙΛ" ΤΟΥΣ !


274918404_5b4792eb66.jpg altkoureio.jpg 190b.jpg

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ , ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ-ΧΝΕΝΙΣΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ !

ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΑΛΛΙΩΝ , ΕΤΣΙ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΟΥΡΕΙΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΟΥΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ , ΞΥΡΙΣΟΥΝ , ΛΟΥΣΟΥΝ , ΧΤΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ...ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΥ "ΠΑΤΑΝΕ" ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "ΠΡΟΪΟΝ" ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝ : ΤΟ "ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΑΤΙΚΙΟΥΡ" ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕ ΠΙΟ "ΒΑΘΙΑ" ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ !

5149.jpgΠροφίλ

konroroes konroroes
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Το προφίλ μου

Πρόσφατα Σχόλια

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2009
ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Tags